Wie ben ik?

Hi Allen,

Ik ben Henk,

Ik ben al jaren in het onderwijs als zowel student als docent, en nu onderwijskundige. Ik heb een universitaire opleiding mogen genieten om mezelf uiteindelijk een deskundige te mogen noemen.

Ik heb zowel in Nederland als in Latijns-Amerika mogen studeren en kinderen mogen observeren. Ik kan dus heel wat vertellen van ervaringen en vooral de kennis die ikzelf heb opgedaan.

Meestal wensen leerkrachten in de eerste instantie een leerkracht te worden, omdat zij het leuk vinden. In het begin is het leuk, terwijl het naderhand saai en oninteressant begint te worden. Vaak zoeken de leerkrachten het probleem in de omgeving of zelfs bij de kinderen. Een verkeerde benadering. De meeste problemen worden vaak intern opgelost. Dat betekend dat de leerkrachten niet alleen naar de kinderen of naar de omgeving moeten kijken, maar ook naar zichzelf. Dit is een van de belangrijkste zaken die ik in de afgelopen 20 jaren heb mogen leren en observeren. Hoe meer je aan jezelf werkt, hoe meer en beter je geniet van jou eigen werk. Zodoende kan een negatief invloed vanuit jou omgeving jou niet demotiveren. Je hebt het natuurlijk met kinderen te maken. Kinderen die vaak lastig kunnen overkomen, maar dat is eenmaal jou werk. Het kan leuk worden. echter dien je je innerlijke goed erop afte stemmen.

De informatie op deze website opgenomen, is bedoeld om vooral in dit gedeelte wat uitgebreider inzicht te verschaffen.

Ik wens een ieder veel, en zelfs heel veel leesplezier. Succes met het lezen.